logo weekvandegoereesevis_kunstenmaker

Tijdens de tweede editie van De Week van de Goereese Vis die van 4 t/m 12 september 2015 plaatsvindt, worden verse Goereese vis en Stellendamse garnalen geserveerd als kunst op je bord. Porseleinen borden zijn bedrukt met vissen gemaakt door kunstenaars van het atelier Kunstenmaker.nl in Middelharnis.

Kunstwerk

Iedere kok maakt op zijn of haar manier een ‘kunstwerk’ van ieder gerecht. Deze kunst kun je proeven, maar je kan ook naar kunst kijken, genieten en erover praten. De organisatie van de culinaire week wil door samen te werken met de kunstenaars, de visserijsector en het product vis vanuit een ander perspectief laten zien.

Kunstenmaker.nl is een atelier -kunstwerkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking en mensen die net even “iets anders in onze samenleving staan”. Dit kunnen deelnemers met een verstandelijke beperking zijn maar ook mensen die net even iets meer moeite hebben met de “normale samenleving” en daardoor beperkingen ervaren.

De Week van de Goereese Vis wil het mogelijk maken dat iedereen van de heerlijke lokale vis en Stellendamse garnalen kan proeven en genieten bij de horeca op Goeree-Overflakkee. Op dit moment zijn er 26 restaurants op het eiland die deelnemen en deze week een driegangenmenu met Goereese vis aanbieden. (foto: Jaap Reedijk)